Neti potten instruktioner - Hur man använder den med vattenlösning receptet

neti pot
neti pot
Om du är en av de miljontals patienter som kämpar med sinus problem, förstår du hur obehagligt ansikte obehag, blockerade nasala vägar och dålig andedräkt kan vara. I sitt sökande efter botemedel, har en hel del sinus patienter använde nasal koksaltlösning bevattning, en behandling som använder sig av ett salt och vatten botemedel för att spola ut de nasala vägar. Även om några tekniker för nasal bevattning finns, förmodligen den mest använda är Neti potten, en keramisk kruka som liknar en korsning mellan en liten tekanna och små genie lampa. Rengöring av nasala området med koksaltlösning är ett hundra år gammal teknik som hjälper sinus och nasal sundhet. Nasal sköljning med en neti pot rekommenderas av vårdpersonal för människor som är drabbade av många sinus och nasal problem.

Gör Neti potten grundligt jobb?


Öron, näsa och hals läkare rekommenderar nasal bevattning med en neti pot eller kanske någon annan teknik för sina patienter som har gått igenom sinus kirurgisk behandling, för att eliminera skorpbildning i de nasala vägar och dålig andedräkt enligt åtgärda mark. Många patienter med sinus symtom från allergiska reaktioner och irriterande miljö har också börjat att ofta använda Neti potten eller några andra nasala produkter bevattning, säger att dessa typer av verktyg avlasta, och ansikte obehag och tryck. Studier backar upp dessa typer av uttalanden, upptäcker att nasal bevattning kan vara ett enkelt sätt att minska sinus problem när de sätts att använda tillsammans med vanliga sinus-lösningar. För många patienter kan nasal bevattning ge lindring av sinus problem utan att använda receptbelagda läkemedel.
Exakt hur Neti potten fungerar


Den enkla beskrivning av hur Neti potten funktioner är det faktum att det tunnar slem och hjälpa spola det ur de nasala vägar. En mer medicinsk beskrivning för hur Neti potten verk är relaterad till lite, hår liknar vävnad som kallas flimmerhår som kantar inom nasala och sinus hålrum. Dessa flimmerhår våg framåt och bakåt för att tvinga slem möjligen på baksidan av halsen på plats kan det intas, eller ens till den nasala området att blåsas ut. Saltlösning kommer att förbättra hastigheten och förbättra hanteringen av flimmerhåren så att de kan betydligt bättre ta bort de saker som utlöser allergier samt andra irriterande ämnen som resulterar i sinus problem.
Neti potten instruktioner - Hur man använder en Neti potten och Nati potten vattenlösning receptet

Köp färdigförpackade koksaltlösning skölja på lokala apotek, eller kanske göra en egen utnyttjar åtta uns. av uppvärmt vatten och en fjärdedel av tesked icke iodized salt. Blanda botemedlet saltvatten ordentligt och lägg den i Neti potten. Kontrollera vattnet warmness innan användning av rättsmedel, inriktning ljummet. Mycket hett vatten kan lätt bränna upp känsliga nasala vägar, och frysa vatten kommer att känna sig obehaglig.

Stå över en diskbänk, vrida huvudet åt höger eller vänster sida. Sätt i Neti potten pipen in i den övre näsborren, och efter att gradvis Häll saltlösningen i näsans området. Andas från munhålan, tuck hakan försiktigt och lugna ner. Genom att använda tyngdkraften, är botemedlet kommer att strömma hela din näshålan och efter det bort från den nedre näsborren bär med sig en blandning av slem, smuts och damm, pollen och andra irriterande ämnen. En del av saltlösning kan träda i munhålan, men den större delen oftast kommer att flöda in i ena näsborren och ut genom andra. Shift sidor och därefter vattna motsatta näsborren.

Placera dig över diskbänken, vrida huvudet i sidled för att tillåta någon form av överblivna vatten att komma ut. Sätt ett toalettpapper försiktigt näsan och blås försiktigt för att bli av med oönskad slem och saltlösning botemedel. Du kanske måste snyta ett par gånger innan dina bihålor ser ut och känns tydligt.

Rengör Neti potten efter varje användning. Många diskmaskin säker, och andra har att vara handen städas upp. Se till att din nasal bevattning verktyg torkar helt mellan användningarna för att hålla sig borta från skadliga bakterier ansamlas i Poti nätet.

Utnyttja Neti potten efter behov, varje dag om du har en förkylning, eller kanske ett par gånger varje vecka för att ta itu med kronisk bihåleinflammation och allergiska reaktioner.


Fördelar med Neti potten behandling



Under denna processen att spola ut näshålan, eliminerar lösningen virus, skadliga bakterier, partiklar allergener och smuts och damm som sedimenterar ner hela dagen i din nasal vägar. Det har redan verifierats av experter att blandningen av saltvatten och bakpulver kommer att flytta slem bort från näsans området snabbare och öppnar sinus vägar och det är mycket användbart för friska näsan process. Rengöring av insidan av din nasal område med saltvatten hjälper luftrörelser. På grund av detta, andas du bättre och din känsla för smak visar förbättringar.

Hur ofta har du att använda Neti potten?



I experiment, patienter som lider av varje obehag dag sinus funnit befrielse från att använda Neti potten eller någon annan nasal bevattning metod på en daglig basis. Baserat på nya studier, patienter som lider av problem med bihålorna hitta befrielse från att använda Neti potten tre eller fyra gånger varje vecka.

Är Neti potten fara och kan Neti potten orsaka dödsfall



Studier har upptäckt att Neti potten allmänhet är riskfri. Omkring tio procent av typiska användare stöter lindriga negativa effekter, exempelvis nasal ömhet. Näsområdet blöder också kan äga rum, men de är ovanliga. Minskning av mängden salt i den korrigerande åtgärden, att minska frekvensen av Neti potten användning, och justering av värmetal av vattnet verkar minska negativa effekter. Städning av rättsmedel används i näsans området är naturligtvis av avgörande betydelse. Naegleri fowleri är en ovanlig amöba som kan existera i varmt inaktiva vatten. Om detta amöba hamnar i näsans området, kan den gå in i hjärnan där det kan ge en snabb dödlig bakterieinfektion. Detta bakteriell infektion är särskilt ovanligt, och kan utvecklas efter bad eller kanske dykning i dammar eller varma källor och vanligen mellan juli och september. Problem har nyligen dykt upp om nasal tvätt är ett alternativt sätt att ta in vatten som förorenats av Naegleri fowleri i näsans området.

Här är några extra, enkla steg du kan ta för att garantera din säkerhet varje gång du använder Neti potten.

Utnyttja buteljerat vatten, destillerat vatten eller kanske redan kokt vatten kyls till kroppstemperatur före att använda vattnet i Neti potten.

Se till att den förblir ren. Helt ren Neti potten med varmt vatten tillsammans med ett antibakteriellt rengöringsmedel efter varje användning. För att undvika kontaminering, är det viktigt att du riktigt se efter din nasal bevattning enhet. Antingen rengöra enheten försiktigt manuellt, eller kanske placera den i diskmaskin om det är diskmaskin säker.

Under inga omständigheter använda sig av vatten från duschen eller kran, eftersom om kanske att vatten används för nasal bevattning, resulterar det i hälsoproblem.



Att lära sig att använda sig av en Neti potten på ett lämpligt sätt, fast du säkerheten i behandlingen och goda resultat.