![]() |
| food for bad breath |
Om din tandläkare sanitet är utmärkt, du borstar tänderna två gånger varje dag, tandtråd en gång varje dag, och noggrant rengöra tungan, kan din andedräkt associeras med din dagliga kost. Vissa måltider kan förorena din andedräkt i flera timmar och leder till dålig andedräkt på andra sätt. Vitlök och lök har redan starka flyktiga socker föreningar, så kallade merkaptaner, konsumerar dem i grunden ger mycket mer lukt som ibland kunde gå in i lungvävnaden och blodomloppet.
Mjölk och ost samt nästan alla andra mjölkprodukter är ofta problem för många människor. Fettet beloppet är inte viktigt, är därför magra mejeriprodukter lika svårt som smör. Om du råkar vara laktosintolerant bör du konsumera eller dricka dessa typer av mjölkprodukter. Eftersom matsmältningssystemet inte kan behandla dem korrekt, de presenteras för bakterierna under en längre tidsperiod. Havet livsmedel är rika på proteiner. Som en hel del individer konsumerar en hög fisk diet, realistiskt att de kan göra det svårt att en hel del värre. Kaffe bär stora mängder syror som orsakar skadliga bakterier att föröka sig snabbare och producera en otäck smak för de flesta individer. Praktiskt taget alla sura typ av mat kommer att göra detta. Örtte är ett mycket bättre alternativ.
Självklart, alla vet att vitlök och lök kommer att producera dålig andedräkt. Det är på grund av att de doftämnen i vitlök och lök är faktiskt svavelföreningar själva. Svavel är naturens sätt att framställa dofter. Måltider, är när den sitter ut för mycket tid kommer att ruttna. Detta beteende är på grund av anaeroba bakterier försämrade proteiner i just detta specifika måltid. I mejeriprodukter, är lukten av dåliga mejeriprodukter ett resultat av släktingar till de bakterier som producerar dålig andedräkt. Den identiska analogi gäller för köttet när det sitter ut en lång tid. Du hittar fyra typer av livsmedel som kan leda till ett uppsving av svavel skapelse. Var och en av de typer som nedan har en motiverande inverkan på bakterierna:
Självklart, alla vet att vitlök och lök kommer att producera dålig andedräkt. Det är på grund av att de doftämnen i vitlök och lök är faktiskt svavelföreningar själva. Svavel är naturens sätt att framställa dofter. Måltider, är när den sitter ut för mycket tid kommer att ruttna. Detta beteende är på grund av anaeroba bakterier försämrade proteiner i just detta specifika måltid. I mejeriprodukter, är lukten av dåliga mejeriprodukter ett resultat av släktingar till de bakterier som producerar dålig andedräkt. Den identiska analogi gäller för köttet när det sitter ut en lång tid. Du hittar fyra typer av livsmedel som kan leda till ett uppsving av svavel skapelse. Var och en av de typer som nedan har en motiverande inverkan på bakterierna:
Torkmedel gör din dåliga andedräkt värre
Den mest kända torkning ingrediens i mat är alkohol. Alkohol, naturligtvis, är grunden för varje vuxen drycker till exempel öl, vitt eller rött vin, samt starksprit. Den skulle kunna användas, tyvärr, i munvatten, som bara skapar villkoret mer intensiv. Alkohol är känd kemiskt som ett torkmedel. Han är anställd ofta i laboratorier för att torka upp svårt att få platser i utvärderingen rör och bägare. Den identiska utfall inträffar i munnen. Dessutom är den alkohol som finns i de gamla stil munvatten inte används för att eliminera alla typer av bakterier, förutom att se till att munvatten verkar lockande på butikshyllan. Helt enkelt därför att den syntetiska smakämnen och ämnen skuggning de har att använda är olösliga i dricksvatten. Även om tobaksvaror är definitivt inte föda, är tobaksrökning troligen den mest effektiva lösningen för att torka upp din munhålan, med alkoholhaltiga drycker i andra plats. När du röker cigaretter, är du garanterad att ha dålig andedräkt.
Rika protein måltider gör din andedräkt värre
Mejeriprodukter livsmedel är kända för att producera dålig andedräkt. Massor av människor runt om i världen kan inte smälta laktos proteiner i mejeriprodukter livsmedel. Resultatet är en ansamling av aminosyror, som snabbt omvandlas till flyktiga svavel föreningar genom de anaeroba skadliga bakterier belägna inom ytarean av tungan. En annan fråga, lyckligtvis ovanligt, är relaterat till personer som har en bristande förmåga att bearbeta specifika proteiner som finns i bönor. Denna sjukdom kallas trimethylaminuria som också är känd som fisken lukt oordning, eftersom lukten genereras är jämförbar med ruttnande fisk. Lukten innehåller svavelföreningar, och även kväve. Individer med detta problem måste undvika bönor liksom andra rika proteinprodukter mat.
Socker gör din dåliga andedräkt värre
Skulle det inte vara fantastiskt om vi kanske skulle kunna eliminera dålig andedräkt genom att tugga på myntverk? Det är precis vad tillverkarna av myntverk skulle vilja att ni tycker. Mints, liksom andra delar av det identiska gelikar, försöker lura samhället att tro att en kraftfull, smak i din munhålan är motsvarande godhet dina egna andetag. När man tänker efter en stund, det gör det faktiskt inte låter rätt. Genom att använda kraftfulla mint aromer, smaken kompisar raggar myntverk som en smak. Å andra sidan, myntverk har två former av socker, som råkar vara energi för skadliga bakterier att kopiera och producera mycket mer svavelföreningar. Dessutom olika bakterier kan ta det socker och skapa glycan strängar, som ofta hamnar leder till täta fyndigheter av tand plakett på emaljen och även runt tandköttet. Detta resulterar i karies och parodontala tillstånd inte nämna, sämre andedräkt jämfört med när du började. Men eftersom du inte kan känna din egen dålig andedräkt, fortsätter du helt enkelt muntert tillsammans med den fantastiska kraftfulla mintsmak i munhålan, medan några i ditt område backar bort från ditt utökade dålig andedräkt, skämda tänder, och blödande tandkött.
Sura livsmedel enligt åtgärda mark gör din andedräkt värre
Vissa sura livsmedel du måste se upp för är:
- Koffeinhaltiga drycker, varje decaf och standard har syror
- Tomat dryck
- Alla drycker citrusfrukter: apelsin juice, ananas juice, grapefruktjuice
Den bakomliggande orsaken till varför sura livsmedelsprodukter är ett problem är på grund av den metod bakterierna svara på ett surt omgivning. pH är en fras som används för att illustrera surheten i omgivningen. Munhålan har en standard pH av 6,5 som är i det sura området. Vi inser att syror hjälper bakterierna duplicera mycket snabbare.
